

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć w polityce prywatności. |
Masa szpachlowa Promat-RM jest specjalną suchą zaprawą o wysokiej plastyczności. Po zmieszaniu z czystą wodą powstaje plastyczna gładka masa, która po stwardnieniu mocno przywiera do powierzchni ścian i sufitów. Przepuszcza powietrze, chemicznie obojętna. Masa szpachlowa Promat nadaje się szczególnie do szpachlowania płyt PROMATECT®, ale może też być zastosowana na innych podłożach. Nadaje się szczególnie do podłoży o dużej nasiąkliwości
Resztki tynku i pozostałości farby, tapety usunąć. Także resztki wosku, oleju i tłuszczu. Podłoże musi być trwałe, wolne od pyłu i suche. Przygotowaną masę szpachlową należy zużyć w ciągu 1 godziny. Stwardniałej masy nie można rozrzedzić przez dodanie wody. Obróbka jest możliwa powyżej temperatury +5°C. Używać można szpachelki lub kielni. Spoiny pomiędzy płytami mogą mieć szerokość maksymalnie 10 mm. Zależnie od nasiąkliwości płyt, fugi należy wypełnić odcinkami na długości ok. 1,0 do 1,5 m, nałożyć siatkę, zaszpachlować (na szerokości ok. 25 cm) i na końcu nałożyć cienką warstwę powierzchniową. Aby uzyskać gładką powierzchnię należy zewnętrzną warstwę przeszlifować. Łby śrub i wkrętów zaszpachlować i w razie potrzeby wygładzić. Do 25 kg masy szpachlowej Promat® (worek oryginalny) dodać ok. 10,5 I wody (woda wodociągowa). Masę szpachlową wsypywać powoli do wody. Ok. 2 min moczyć, następnie mieszać do uzyskania gładkiej masy szpachlowej. Otwarte opakowanie należy szczelnie zamknąć.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.